ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ

7 Ιουνίου 2012

Ζούμε σ΄ένα τόπο που ακόμα και τα όνειρα είναι λάθος.
Οι κάθε είδους μικρόνοες υπεύθυνοι για τη θέση που βρισκόμαστε, ποντίκια που βρυχώνται. Περιφερόμενοι εγωϊσμοί διαπραγματεύονται με ιδεολογήματα. Ναρκισσευόμενοι αμετροεπείς νεοφώτιστοι σωτήρες, έτσι χωρίς πρόγραμμα. Μίζεροι, παλαιολιθικοί εραστές του ακίνητου χρόνου, προσαρμοσμένοι στα κομματικά οφέλη, από την πραγματικότητα. Σχηματισμοί που προσποιούνται το νέο, φτιαγμένοι από υλικά κατεδαφίσεως.

Κενόσπουδοι ακροατές μάταιων λόγων, εκμαυλισμένοι, αδιάφοροι και εξοικειωμένοι στη διαφθορά, θεατές της τηλεοπτικής δημοκρατίας, αναζητούν νέες υποσχέσεις, πελάτες υπό μετακόμιση.
Το νέο lifestyle της βίας είναι απεχθές. Δημοκρατία υπό διωγμόν; Η διαφορετική άποψη ποινικοποιείται. Ο κάθε είδους ολοκληρωτισμός τρέφεται από την έλλειψη παιδείας και προσωπικού πολιτισμού, την ασαφή εκτίμηση των πραγμάτων και την ελλιπή γνώση όσων μας αφορούν, την ζωή χωρίς μνήμη, την ανέχεια, την αδιαφορία για το απλό καθημερινό, την απομόνωση, τον πιεσμένο εγωϊσμό. Ακόμα και αν θεωρήσουμε τον φασισμό σαν διανοητική διαταραχή, δεν μπορούμε να προσποιηθούμε οτι δεν υπάρχει όταν δεν τον βλέπουμε. Αυτοί που ψάχνουν εχθρούς για να μισήσουν, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη.
Ανησυχώ μόνο για τον χαρούμενο τραπεζίτη που χαμογελά στη γωνία...              Σ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου